Wanneer No Cure No Pay (en wanneer niet)?

In de advocatuur is het niet toegestaan om de declaratie afhankelijk te stellen van de uitkomst van de zaak. Sinds 1 januari 2014 is een landelijk no-cure-no-pay experiment gestart voor aangesloten advocatenkantoren. Hooglander Advocaten doet hier ook aan mee. Aangesloten advocaten kunnen in letselschade– en overlijdensschade zaken een beloningsafspraak afhankelijk stellen van het geboekte resultaat. Dit betekent dat een cliënt enkel betaalt voor de kosten van rechtsbijstand als de advocaat de zaak ‘gewonnen’ heeft of als cliënt enige schadevergoeding ontvangt. De kosten worden dan als onderdeel van de schade bij de wederpartij geclaimd.

Meer vragen over Over Letselschade

Op het moment dat je letselschade hebt geleden, kun je contact opnemen met een letselschadespecialist- en advocaat van Hooglander Advocaten. Tijdens het eerste gesprek bij je thuis of op kantoor wordt de oorzaak van het ongeval of ongeluk met je besproken.

Hooglander Advocaten heeft veel ervaring en kennis op het gebied van onder meer letselschade. Wij staan zowel werknemers als werkgevers bij, waardoor je bij letselschade altijd contact met ons kan opnemen voor een intake en beoordeling van je zaak.

Neem contact op met de letselschadeadvocaat van Hooglander Advocaten en verzamel zoveel mogelijk bewijs, zoals een bewijs dat er schade is (bijvoorbeeld aanrijdingsformulier) en bewijsstukken van de omvang van de schade (bonnetjes van medicijnen, kosten van fysiotherapie, overzicht inkomstenderving).

Door het recht op vrije advocaatkeuze is het mogelijk om Hooglander Advocaten een gerechtelijke of administratieve procedure te laten behandelen. De rechtsbijstandsverzekering is verplicht dit toe te staan. Neem contact op met de specialisten van Hooglander Advocaten als u hulp nodig heeft in het contact met jouw rechtsbijstandsverzekeraar hierover en als je de zaak uit handen wil geven aan onze letselschadespecialist(en).

Vanaf het moment dat je schade hebt geleden kun je rechtshulp inschakelen. Let op: In het kader van preventie kun je ook al contact opnemen met een juridisch deskundige. Dit ter voorkoming van het ontstaan van mogelijke schade.

De duur van de afwikkeling van een letselschadezaak is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je situatie. Sommige zaken zijn meer complex, dan andere zaken. Dit heeft invloed op het verloop en de duur van de procedure. Houdt er rekening mee dat een schadeafwikkeling in de praktijk vaak 2,5 tot 3,5 jaar duurt voordat sprake is van een (eind)beslissing.

Staat je vraag er niet bij, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen over onze mogelijkheden of wil je graag vrijblijvend kennismaken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan